CARUMBOLA

CARUMBOLA is een Belgisch merk dat werd opgestart in november 2018 door Ingrid & Dirk. We wonen in Mechelen en zijn al 30 jaar een team die elkaar perfect aanvullen, Ingrid is het creatieve brein en Dirk leidt de administratie in goede banen.
Anderen zien genieten, dat geeft ons plezier. Daarom juist lanceerden we een gloednieuw ‘zo eens iets anders’ cocktailconcept zodat je gemakkelijk en snel een cocktail kan maken … because life is already complicated enough. De basis van onze producten is een premium Caribbean rum.
Waan je onder een palmboom, we brengen je ‘de zon in een fles’.
Ons gamma
Voor ieders wat wils, dat vinden we belangrijk!
Daarom hebben we een divers smakenpallet op de markt gebracht dat bestaat uit 3 spirits die ideaal zijn om cocktails mee te maken. De spirits smaken zijn exotische vruchten (22%), rode bessen (22%) en exotische kruiden (40%).
Nadien kwam de vraag naar een rumlikeur en zodoende kozen we voor een rumchocoladelikeur met Belgische chocolade en room en een rumkoffielikeur.
In januari 2022 werden de confituren toegevoegd en binnenkort komen er nog choco’s bij, allemaal met een vleugje CARUMBOLA om een verrassend en bijzonder product te kunnen aanbieden.
Hoe het begon
Ons motto is ‘Work hard, play hard’, en genieten past helemaal in dat plaatje. Vooral genieten van spontane momenten en dit zowel thuis met vrienden, als gaan eten.
Aperitieven met cocktails hoort daar sowieso bij, maar vreemd genoeg maakten we thuis nooit cocktails omdat dat ons te complex leek. Daar willen we nu resoluut verandering in brengen, iedereen moet thuis gemakkelijk en snel een lekkere cocktail kunnen maken.
Barstensvol smaak en ambachtelijk gemaakt
We gaan volop voor een cocktail met echte smaken, dus geen aroma’s en geen kleurstoffen.
Voor de productie van CARUMBOLA kozen we voor een kleine stokerij, omdat we passie, ambacht en betrokkenheid belangrijk vinden. 
 Goedkeurend gesmaakt
De recepten voor onze CARUMBOLA smaken hebben we zelf bedacht en dan verder ontwikkeld in samenwerking met de stokerij die met zijn verfijnde kennis van smaken de juiste balans kon brengen.
Vervolgens deden we beroep op het CARUMBOLA proefteam om zo een top product in de markt te kunnen zetten dat aantrekkelijk is voor jong en oud.