Be Golden

Be Golden is het Gin merk waar wij bij OTB in Februari van 2022 mee zijn begonnen.
Dit ter nagedachtenis van Bas mijn Golden Retriever met een hart van goud šŸ’›
Ik had Bas gekregen toen ik zelf 7 jaar oud was. Nu 14 jaar later ben ik 21 en heb ik van hem afscheid moeten nemen. Maar dat wil niet zeggen dat hij vergeten gaat worden, verre van!
Als ondernemer kwam ik op het idee om Bas te laten verder leven in mijn producten. Vandaar dat “Be Golden” ontstond. De naam is een subtiele knipoog naar het ras & het feit dat we ons soms wat meer als een Golden Retriever zouden moeten gedragen. Want eens je hun vriendschap hebt, is dat voor het leven.
Het proces om de gin te maken was zeer uitgebreid en we hebben lang liggen zoeken om hetgeen te vinden dat het beste zou passen bij wat we wouden creƫren. Maar het is ons gelukt! In Februari 2022 kwam onze eerste lading flessen binnen. En dat was ook direct een laaiend succes, de flessen gin waren in no-time uitverkocht. Gelukkig was onze 2de bestelling gin op tijd besteld, zo zijn we nooit zonder gevallen.
We wouden natuurlijk niet zo maar een gin maken, het moest een gin zijn met een doel.
Dat doel is om andere dieren te kunnen helpen. Dat is gemakkelijk gezegd natuurlijk! Maar hoe begin je aan zoiets?
Stapje voor stapje natuurlijk! vanuit een vorig project hadden we reeds contacten met het dierenasiel van Sint-Truiden. Het is dan ook met hun dat we samenwerken voor dit project. Per verkochte fles Gin gaat er 10% van de winst richting het dierenasiel. Dit gaat dan gebruikt worden voor voeding, verzorging, medicatie,… alles wat de dieren er nodig hebben.